Opatov  .......  23. 06. 2019———   ZÁVODY (2019)   ——————   MMČR (motokros - senior)   ———

Popis

Máme za sebou krásné závody v Opatově u Svitav. Náročná naoraná trať s hlubokými kolejemi, i překvapivé výkony některých jezdců. Je za námi půlka sezony. Jak si závodníci vedli, a jak vypadá průběžné pořadí?

Shrnutí

MX1
Začátek první jízdy MX1 byl kritický, zvlášť pro některé jezdce. V první zatáčce po startu ustřelilo kolo favorizovaného Filipa Neugebauera (Osička MX Team), upadl a odjížděl až jako poslední. Vzadu se s ním zasekl také Petr Bartoš (Orion Racing Team).
Start druhé rozjížďky ovládl vítěz té první Lukas Neurauter, za ním se usídlil Bence Szvoboda a Filip Neugebauer byl třetí, takže si spravil chuť po prvním zkaženém startu, a mohl si myslet i na lepší umístění
MX2
Na startu se nekonalo žádné překvapení. Jako první vystřelil do první zatáčky Jonáš Nedvěd (Orion Racing Team). Za ním Martin Krč (Buksa/Ados KTM Team), který před jízdou sliboval, že dá bednu, pak Dušan Drdaj (Yamaha Čepelák Racing Team), Denis Poláš, Pavel Dvořáček (SMX Racing Team), start se naopak vůbec nepovedl lídrovi seriálu Šimonovi Joštovi (Osička MX Team), odjížděl až čtrnáctý, průběžně druhý Jakub Terešák (HT Group Racing Team) dokonce šestnáctý.
Po stratu druhé jízdy byl naprosto nejlepší Dušan Drdaj, který se usídlil na první pozici, a dneska si závody opravdu mohl vychutnat. Takhle se mu to letos ještě nepovedlo.
Veterán
Nejrychleji se ze žebříku první rozjížďky odlepil Martin Žerava, za ním Zdeněk Pučálka (oba KRTZ Motorsport) a Josef Nesejt, za nimi Jiří Pach (Motosport Chýnov v AČR), Andreas Fuchs, Stanislav Horský a Jan Hůda (BV Racing Cross). Martin Žerava udržel vedení, Stanislav Horský byl v cíli druhý za Žeravou, Georg Hammerl (Motosport Chýnov v AČR) letos poprvé v závodě Kůta MMČR a hned předvedl super výkon, cílem projížděl třetí. Na čtvrté pozici dojel Jiří Pach, pátý byl v první rozjížďce Andreas Fuchs, až šestý Zdeněk Pučálka, který chyboval. Nejlepší z kategorie Veterán 50+ byl Roman Majer.
Kdo se vsadil, že i ve druhé rozjížďce bude po startu nejrychlejší Martin Žerava, vyhrál. A kdo se vsadil, že ovládne i celou druhou rozjížďku, měl taky pravdu. Martin Žerava opět bez jediné ztráty bodu a s velkým náskokem na soupeře dojel do cíle, vyhrál v Opatově celkově a stále i v půlce sezony vede třídu Veterán.
1971 ....... 2019 ....... 2024 © amkzalany.cz
webdesign | websystem | KAO.cz