Kramolín  .......  04. 08. 2019———   ZÁVODY (2019)   ——————   MMČR (motokros - senior)   ———

Popis

Máme za sebou už předposlední závod jednotlivců letošního roku. Na trati v Kramolíně se v jednom kuse měnilo pořadí. Hodně klíčových jezdců mělo smůlu. Hned několika z nich se na motorce rozpletlo kolo. Kvůli technickým problémům a pádům hlavně v MX1 a MX2 zdaleka není jisté, jak sezona nakonec dopadne. V jedné třídě je ovšem rozhodnuto už teď.

Shrnutí

Do Kramolína přijel jako lídr Maďar Bence Szvoboda (Buksa/Ados KTM Team). Jezdec už známý všem fanouškům Kůta MMČR v motokrosu po titulu bezpochyby touží. Už loni ho měl, nebýt zranění, na dosah. Tak všichni předpokládali, že on je jasným adeptem na šampiona letošního seriálu. To ukázal i v první rozjížďce a zvesela nastupoval i do té druhé. Jenže ne vždycky vyjde všechno podle představ a Benceho ve druhé jízdě zradila motorka, respektive kolo, které se mu rozpletlo. To znamenalo nulu z druhé jízdy.
MX2
V MX2 se počítalo, že se budeme soustředit na body v průběžném hodnocení mezi prvními třemi – Krčem, Joštem a Terešákem, a že tihle tři budou bojovat tvrdě. Tento scénář ovšem nenastal. Jakub Terešák (HT Group Racing Team) do Kramolína vůbec nedorazil, protože má zlomená dvě žebra. Slovák Šimon Jošt (Osička MX Team) se zařadil bohužel do té skupinky jezdců, které kramolínská trať trochu vypekla. A zbývá Martin Krč (Buksa/Ados KTM Team), který v Kramolíně celkově vyhrál. Navýšil tak svůj náskok v průběžném hodnocení, kde je lídrem. Druhý je stále průběžně Šimon Jošt.
1971 ....... 2019 ....... 2024 © amkzalany.cz
webdesign | websystem | KAO.cz