Pacov  .......  10. 08. 2019———   ZÁVODY (2019)   ——————   Jihočeský krajský přebor   ———

Popis

Pátý podnik jihočeského KP v motokrosu hostila známá a oblíbená trať v Pacově. I navzdory deštivé předpovědi počasí dorazilo do Pacova 195 jezdců, což je na závod krajského přeboru velice slušný počet. Nechyběli dokonce ani závodníci z Německa, Rakouska a Slovenska. Většinu odpoledních jízd pak doprovázel déšť a bláto, přesto závod proběhl bez jakýchkoli problémů a ke spokojenosti naprosté většiny jeho účastníků. Pořadatelem byl klub, který má zkušenosti s pořádáním závodů MS, ME i MMČR – AMK Pacov v AČR.

Shrnutí

V nejmladší kategorii 65ccm byl nejlepší Stanislav Pojar z SMS Praha

Tento přední jezdec MMČR  Junior byl dokonce pátý v absolutním  pořadí třídy 85ccm, kde zvítězil Dominik Kučeřík z Motosportu Chýnov před slovenským závodníkem Martinem Chripkem z týmu Motokrosová škola.

Ve třídě Hobby MX2 se objevil host z Yamaha Čepelák RT Jiří Havelka, který jasně zvítězil v obou jízdách.

Mezi jezdci třídy Hobby MX1 dominovali další hosté v jihočeském KP a to vítěz Ondřej Halbich před Vítem Antonínem (oba Olšina).

Nejvíce jezdců startovalo opět ve třídě Veterán. Mezi pětačtyřiceti závodníky poprvé v letošní sezóně zvítězil Jan Hůda z BV Racing Teamu a dostal se tak i do čela průběžné klasifikace.

Ve třídě MX2 (HR Technik Cup)  přijelo hned několik jezdců z MMČR, přesto si nenechal vítězství vzít lídr seriálu JČ KP Pavel Beránek z SXS teamu.

Ve třídě MX1 (HR Technik Cup) byl hlavním favoritem lídr seriálu Rudolf Plch z Extreme Motorsportu. V první jízdě mu však  z prvního místa upadla koncovka výfuku, a tak musel zajet do depa. Druhou  jízdu pak jasně vyhrál a celkově z toho bylo ještě slušné třetí místo. Druhé místo bral Severočech Jan Kučera z Motosportklubu Málkov a největší pohár za první místo si z Pacova odvezl Jakub Mencl z Nebílov.
1971 ....... 2019 ....... 2024 © amkzalany.cz
webdesign | websystem | KAO.cz