Horažďovice  .......  22. 09. 2018———   ZÁVODY (2018)   ——————   ŠAC   ———

Popis

Závod v Horažďovicích byl jezdci hodnocen jako jeden z nejlepších . Poklona patří především pořadatelům .

Shrnutí

~Sedmý závod Šumavského Amatér Cupu se jel za ideálních povětrnostních podmínek v Horažďovicích a byl to podle hodnocení jezdců perfektní závod.Výborně připravená a v průběhu závodu upravovaná trať. Organizace šlapala bez sebemenších zádrhelů a účast 173 jezdců lze považovat za velice dobrou. Jednou větou kolektiv kolem Martina Mídy nasadil vysokou laťku a nelze nic nežli poděkovat .
Pár slov k jednotlivým třídám. Společná třída 85+125 prokázala svoji životaschopnost a kluci na pětaosmdesátkách zle zatápěli klukům na dvácách. Třídy jsou hodnoceny zvlášť , ale pomyslmý společný závod vyhrál Jarda Kalný na pětaosmdesátce před Iljou Smolinem na dváce.Tito dva borci vyhráli svoje třídy.
Třída AMA 250 tady bezpečně kraluje Filip Maxa , ale v Horažďovicích mu šlapal na paty Patrik Holub.
Třída AMA 450 tady je bezkonkurenčně nejlepší Jarda Kolman.Jarda patří výkonostě do třídy Open , ale dva závody před koncem sezóny ho nechci vyřazovat , neudělal bych to nikomu.
Třída ČZ 49 v Horažďovicích  vyhrál Honza Hronek před Mirkem Knedlíkem. Třída ČZ 50 v této třídě sváděli velké boje Zdeněk Rota a Pavel Hrabák .Třídu vyhrál Zdeněk , při rovnosti bodů a stejném umístnění rozhodla druhá jízda. Třída ČZ 60 tady spolu bojovali Míra Hájek a Pavel Blažko , Míra výhrál a na třetí pozici skončil Václav Cmunt.
Společná třída MX2 +Open hodnoceno zvlášť. Třídu MX2 vyhrál Michal Fišer , druhý byl Pavel Doubek.V této kategorii tvrdil muziku teprve šestnáctiletý Pavel Vítovec na dváce o lepší umístnění se Pavel připravil pádem ve druhé jízdě v první byl druhý. Škoda. Třídu Open vyhrál Jarda Kolman druhý byl Jindra Slavík . Kluci si sice výměnili poháry , ale oficiální výsledky jsou správně.Málokdo totiž ví , že při rovnosti bodů je prvním kritáriem lepší umístnění a při stejném umístnění potom druhá jízda.
Třída Veterán 40. Mladší veterány ovládl Jan Hůda před Ladislavem Mikasem a třetím Petrem Vraným.
Třída Veterán 50. Prvně se v našem seriálu objevil Vladimír Potužák a hned zvítězil , druhý skončil Jan Vondrů a na třetím místě vedoucí jezdec celého seriálu Jiří Strach.
Kompletní výsledky jsou na našem webu na obvyklém místě.
1971 ....... 2019 ....... 2024 © amkzalany.cz
webdesign | websystem | KAO.cz