Dalečín  .......  26. 05. 2019———   ZÁVODY (2019)   ——————   MMČR (motokros - ženy)   ———

Popis

Na trati se sice nesešlo tolik závodnic, jako třeba v Pacově, ale rozhodně se bylo na co koukat. Hlavně první trojice předvedla úžasné výkony.

Shrnutí

Vítězství v obou rozjížďkách se ujala Kristýna Vítková (Yamaha Čepelák Racing Team). V první rozjížďce si ho zajistila samozřejmě skvělým výkonem, ale k větší pohodě v závodě ji trochu pomohl také hromadný pád po startu, který zdržel celé startovní pole kromě první Vítkové, Aliny Barthel (Motosport Chýnov) a Kristýny Tomiškové (Team motokrosová škola). Ty ale druhé a třetí místo v první jízdě dlouho neudržely, protože se po karambolu rychle oklepala Marika Mlýnková, která se dostala na druhé místo, i Barbora Laňková (Orion Racing Team), která jezdila třetí. Nakonec se ale dokázala dostat před Mlýnkovou na druhé místo.
Vítková potvrdila formu i v druhé rozjížďce, i když musela hodně zabrat. Měla sice skvělý start a opět to vypadalo na jisté vítězství, ale během druhého kola upadla a hned byla na třetím místě za Marikou Mlýnkovou a Bárou Laňkovou, a měla co dohánět. Ale Vítková ukázala, kdo je tady lídr, během pár chvilek obě zpracovala a dostala se zase na první místo. Laňkové se opět podařilo dostat před Mlýnkovou, takže dojela druhá a Mlýnková třetí. Stejné umístění holkám patřilo i celkově v závodě a stejné je i průběžné pořadí tabulky. V Pacově byla čtvrtou nejúspěšnější Kristýna Tomišková, pátá Celine Abel (Motosport Chýnov) a šestá Alina Barthel.
1971 ....... 2019 ....... 2024 © amkzalany.cz
webdesign | websystem | KAO.cz